Dan Dendenroth hos NEOCPH
Dan Dendenroth

Om Dan Dedenroth

Vi har alle en historie. Vi er alle unikke. Vi er mennesker på godt og ondt, og det er vigtigt for mig at sige “Ingen er perfekt”, men vær dig selv.

I en sen alder kom “lyset” til mig. Mange mennesker sagde til mig “Dan, det er ikke for sent. Jeg kan se, at du har det i dig, og du brænder for det. Gå i gang nu. Du har brug for noget mere kreativt end bare at sidde på et kontor.

Det startede med at jeg kontaktede en skuespillerskole i København og lærte lidt om “Meisner teknik” samt deltog i nogle skuespillerworkshops. Sideløbende med dette havde jeg nogle jobs som statist, men havde også nogle hovedroller i kortfilm. Det udviklede sig til reklamer, modeljobs og en ansættelse på Det Kongelige Teater, hvor jeg arbejdede i perioden 2009-2010. Jeg var med til otte forestillinger i Operahuset i København.

I en ren meditativ form begyndte jeg at male. Jeg startede med små billige lærreder. Lidt i en struktureret form og noget andet i en mere abstrakt udgave. Dette satte jeg i bero, fordi efter et besøg i New York City, blev jeg SÅ inspireret til at skrive en bog. En forbrydelse, hvor handlingen foregår i New York. Dette projekt har jeg dog lagt lidt tilbage, idet jeg valgte at prioritere maleriet. Bogen skal nok komme og måske i mere end 1 oplag og kan du forestille dig at den også skal filmatiseres. Så går endnu en drøm i opfyldelse.

Men omkring mine malerier vil du opleve, at disse tager udgangspunkt i noget personligt, noget jeg undrer mig over, stille spørgsmålstegn ved, politisk, kan virke provokerende, men også med tanke på, at det måske kan vække noget i DIG. Hvad gør det ved DIG? Mit ønske er, at mine malerier kan have en karakter af refleksion.

Født i 1969. Bor i København / Danmark.