Trine Thorup

Jeg er uddannet arkitekt fra Det Kongelige Danske Kunstakademi og har arbejdet 20 år på tegnestue, hvor jeg har beskæftiget mig med bygningskunst og design.

Som mit seneste udtryk, har jeg valgt at fordybe mig i keramikkens håndværk og detaljerigdom.

Jeg har 12 års erfaring med keramik og har haft

værksted og butik i indre København sammen med to andre keramikere. I 2016 flyttede jeg på landet, hvor jeg har opbygget mit eget værksted, og sideløbende har undervist. Jeg har nyligt valgt at give slip på min deltidsansættelse for at hellige mig keramikken 100%. Her nyder jeg den forholdsvis korte vej fra skitse til produkt, og kan kombinere min arkitektfaglige baggrund med min glæde ved både fordybelsen og det keramiske håndværk.

Serie af blådekorerede skåle, indvendigt glaseret.

Generelt er jeg optaget af farve, form og tekstur, og de følelser og minder det vækker i os.

Serien af blådekorerede, hvide porcelænsskåle vækker hos mig minder om fint, skrøbeligt og kontrastfyldt porcelæn fra Den Kongelige Porcelænsfabrik. 
Formen leder mine tanker hen på japansk inspireret funktionalisme; renheden, enkeltheden og håndværket.
Fingrenes spor i skærvens rå og uglaserede overflade, i kontrast til den glaserede og bløde inderside, rummer en fortælling om tilblivelsens forskellige stadier og minder om, at skålen er sat i verden for at blive brugt; til mad, komme i ovnen, komme i opvaskemaskinen. Den skal være god at holde på og nem at gøre ren.
Og endelig materialiseres livets uforudsigelighed og undere i pletterne, der alle er absolut helt unikke!

Bare én lille skål indeholder alt det – det synes jeg er fantastisk!