Heidi Borg hos NEOCPH
Heidi Borg

Om Heidi Borg

Mit arbejde udforsker den nordiske ækvivalent til den sydøstasiatiske filosofi om tomhed, forgængelighed og gensidig afhængighed. Mit visuelle sprog kredser om fortællingen om tid og rum, ved at bruge bylandskab og det nordiske lys som emne til at fremkalde flertydige billeder med en følelse af mystik.

I naturen viser fænomener som vand, skyer, tåge og røg træk af forgængelighed og gensidig afhængighed. Med dette i tankerne behandler jeg billederne gennem digital og fysisk manipulation for at flytte deres betydning mod en fortælling om tid, rum og mysteriet om skumring og daggry. Disse processer tilføjer spændende lag af betydning, som seeren kan fortolke og engagere sig i. Jeg bruger bogens intimitet til at invitere publikum til at sætte tempoet ned og være nærværende med mit arbejde.

Mine grunde til at arbejde med dette emne er to-foldige. For det første mener jeg, at det er yderst usundt at leve i et samfund, hvor fart, forretning og vækst er dominerende symboler på succes. Denne måde at leve på ødelægger ikke kun vores planet ved at udnytte naturressourcer, men udnytter også mennesker. For det andet, på grund af denne stressende livsstil, opsøger mange mennesker i Vesten sydøstlige filosofier, såsom yoga, mindfulness og meditation, som en modgift til deres stressede hverdag. Jeg vil gerne stille spørgsmålstegn ved, hvordan den nordiske ækvivalent til den sydøstasiatiske filosofi ser ud og invitere beskueren til at sætte farten ned og nyde fylden i deres egne omgivelser.